Opmaaktips


Bij Lieve Kaarten bewerk je je kaartje eenvoudig zelf, je kunt je eigen teksten invoeren, symbolen toevoegen en eventueel een foto uploaden. Op deze pagina uitleg en tips voor een mooi resultaat.

 

Tekst plaatsen

Klik op het tabblad met de T1 je kunt tekstvlakken toevoegen, weghalen en bewerken.

Bovendien kies en kleur je je favoriete lettertypes zelf.
 


Tip! Gebruik niet teveel verschillende lettertypes door elkaar, dit oogt al snel rommelig. Gebruik voor de naam een speciaal lettertype en schrijf de lopende tekst in een basis lettertype. Maak deze lopende tekst niet té groot. Grootte 10, 11 of 12 is mooi om te gebruiken.

 

Symbolen toevoegen

Klik op het tabblad met de bloem1, in de map Symbolen vind je alle illustraties waaruit je kunt kiezen. Zo verfraai je je kaart met hartjes of sterretjes, voeg je de symbolen tijd-gewicht-lengte aan je kaart toe.


Klik de illustratie van je keuze aan, klik op Plaatsen, vervolgens schaal2  je de illustratie en geeft hem de gewenste kleur.


Om te schalen2 ga je met de cursor in de hoek van de afbeelding staan, je ziet nu een zwart pijltje en kunt het plaatje groter of kleiner maken.
 


Tip! De symbolen worden groot in je kaart geplaatst, het is mooi om deze klein te schalen voor een subtiele opmaak.

 

Eigen foto plaatsen

Je kunt zelf een foto toevoegen aan je kaart. Hiervoor klik op je het tabblad1 met het fototoestel.

Let er wel op dat de foto een hoge resolutie heeft en dus van goede kwaliteit is om te drukken.

Twijfel je over de foto, laat Lieve Kaarten hem dan beoordelen.
 

 

Tip! Foto's in fotokaarten (kaarten met een uitsparing voor een foto) zijn onder de achtergrond geplaatst, zo weet je zeker dat de uitsnede goed is. Je bereikt deze foto door in de lagen2 op afbeelding te klikken, de fotolaag zit onder de achtergrondlaag.
 

 

Kaart finetunen

Als alle tekst in je kaart staat kun je hem gaan finetunen. De tekst kun je uitlijnen d.m.v. het raster, vink1 deze samen met de veiligheidsmarge aan. Plaats teksten altijd binnen de veiligheidsmarge.

Info: Drukwerk werkt altijd met een afloop1, de kaart is iets groter en wordt na het drukker schoongesneden naar het juiste formaat. Dit is om witte randen te voorkomen. De veiligheidsmarge2 zorgt ervoor dat de tekst niet te dicht op de rand komt te staan, zodat deze niet per ongeluk wegvalt bij het schoonsnijden.
 


Tip! Vraag altijd een proefkaartje aan, zo weet je zeker dat jullie kaart helemaal naar wens is. Met kortingscode PRF01 vraag je gratis een eerste proefkaart aan.


Kleuren

De kleuren op het kaartje beoordeel je het beste d.m.v. een proefkaart, op het scherm kunnen kleuren namelijk anders overkomen.


Tip! Heb je een speciale kleur die in je in het kaartje verwerkt wilt hebben? Stuur Lieve Kaarten een kleurstaaltje op en wij benaderen de kleur voor je. Denk bijvoorbeeld aan een verfstaaltje van de babykamer.


Heb je nog een opmaakvraag? Neem dan contact met ons op.